Coaching

  • Kreeg je in je functioneringsgesprek te horen ‘dat je iets aan je soft skills moet doen’?
  • Bots je regelmatig met een collega, of zit er iemand in je team van wie je elke keer doodmoe wordt (ja, we zeggen het maar gewoon zoals het is)?
  • Vind je het lastig om aan anderen op een goede manier duidelijk te maken wat er moet gebeuren? Bijvoorbeeld doordat je gewoon feitelijk vertelt wat je wilt, maar dan discussie krijgt over de manier waarop je dat gezegd of geschreven hebt in plaats van over de inhoud?
Je zou willen dat dat je allemaal geen energie hoeft te kosten. Dat je gewoon kon samenwerken zonder gedoe. Eigenlijk zou het het fijnste zijn als die ‘soft skills’ je gewoon aangeboren waren…

Soft skills worden niet iedereen op dezelfde manier aangeboren. En zelfs als je ze van nature en van huis uit volop hebt meegekregen, moet je soms leren om ze in je werk optimaal in te zetten. En dat is mogelijk. Je kunt het gewoon leren. Een aantal coachingssessies zijn vaak al genoeg.
Coaching op je soft skills bestaat uit persoonlijke gesprekken, waarin je tips krijgt en oefent. Je hoeft je nergens meteen voor in te schrijven. Neem gewoon even contact op voor een introductiegesprek. Dan nemen we jouw vraag en de mogelijkheden door en krijg je meteen de eerste tips waar je de volgende dag meteen resultaten van ziet.