Over ons

Soft skills voor ICTers is ontstaan uit de vele gesprekken die Maarten en Tycho hadden met elkaar. Over ICT-projecten, de werkwijzen en hoe teamleden en teams als geheel functioneren. Samen hebben zij een antwoord op de uitdagingen die we vandaag de dag hebben. 

Maarten Stoffers

Volg je een training of coaching bij Soft Skills voor ICT’ers, dan krijg je met Maarten te maken. En dat is prettig. Maarten kent zowel de ICT-sector als het coachingsvak. Al meer dan 20 jaar traint en coacht hij professionals in de sectoren zorg, technologie en ICT. 

Van wat nu ‘soft skills’ heet, heeft Maarten zijn levenswerk gemaakt. Hij ís soft skills: Maarten luistert met geduld en belangstelling, checkt zijn indruk van wat je vertelt, veroordeelt niets en niemand en neemt rustig en zelfverzekerd zijn eigen standpunten in. Hij bracht in kaart wat hij onze ‘hartvaardigheden’ noemt, die mensen in staat stellen om zichzelf te zijn en zich met anderen te verbinden, en schreef er een boek over. 

Daarnaast is Maarten een techneut. Hij is werktuigbouwkundig ingenieur en milieukundige. Hij kan logisch denken en kent de context waarin ICT’ers werken. 

Die combinatie maakt Maarten de ideale coach en trainer voor Soft Skills voor ICT’ers. Zijn doel is om mensen te laten groeien in die soft skills en zo betere professionals te worden. En dat doel bereikt hij: voor het bedrijf beter lopende teams en voor het team beter presterende collega's die prettiger in hun vel zitten.

Tycho de Waard

Bij de meeste trainingen van Soft Skills voor ICT’ers zul je Tycho niet zien. Hij werkt achter de schermen. 

Tycho heeft 20 jaar ervaring in functies als consultant, scrum master en manager. Hij gaf jarenlang leiding aan een multidisciplinair team van developers, consultants en vormgevers en was verantwoordelijk voor de introductie van Agile scrum bij een aantal internetbedrijven. Sinds 2016 heeft hij zijn eigen internetbureau. 

Door al die ervaring kent Tycho de specifieke context binnen de ICT als zijn broekzak. Hij weet hoe het er op de werkvloer uitziet. Hoe de lijnen lopen, wie verantwoordelijk is voor wat. En daarmee weet hij dus ook wie welke opleidingsbehoefte heeft. Tycho brengt de specifieke ICT-expertise in die voor de inhoud van onze trainingen noodzakelijk is.
Na deze training:
  • Lopen samenwerkingen soepeler
  • Heb je betere relaties met collega's en klanten
  • Leveren anderen gewoon waar jij om hebt gevraagd
  • Kost je werk daardoor minder tijd
  • Hoef je minder in privétijd te werken